Monday, February 23, 2009

Daun tembaga suasa


DAUN TEMBAGA SUASA



Baru-baru ni saya accident.. motor berlanggar dengan kereta..
pegi hospital, dapat mc 7 ari.. alhamdulillah xde ape yg patah..
mengalami kecederaan yg x teruk sgt.. cume kaki bengkak dan xleh nak pijak.. dan terseliuh tangan..

kebetulan orang yg melanggar tu seorg pakcik dan makcik..
die siap bekalkan daun tembaga suasa utk di balut selama tiga ari ..

ekceli, seumur idup mmg cm xpenah dgr nama daun nie..
maklum lah.. buta daun..kekekeke..


cara penggunaan senang saje..
sebelum di balut,daun tu perlu disalai dlu dengan api yg sederhana..
then balut kaki dengan daun tu n di sapu dengan minyak gamat..
seelok2 nya pakai waktu nak tidur lah..

alhamdulillah.. kaki saya sudah susut bengkak nye dan telah pulih seperti sedia kala..
baru saya tau khasiat daun tembaga suasa ni..
hmm.. pada yg patah kaki, retak, salah urat, bengkak atau lebam..
boleh la try guna daun ni..

daun ni susah nk cari skang..
tp jika ada yg amat2 memerlukan..saya tau di mane boleh dapat kan nye.. ;)


1 comment: